Gebeliğe hazırlanma döneminde iki hafta kadar yumurta gelişimini dışarıdan destekleyen baskılayıcı hormonlardan oluşan ilaçlar kullanılır. İlaçlar genelde cilt altı iğne ile uygulanır. İlaçların kullanılmasının nedeni daha çok yumurta toplayarak fazla sayıda embriyo elde ederek gebelik şansını artırmaktır.
Baskılayıcı tedaviye başlamak için öncesinde kan tahlilleri ve ultrasonografi incelemesi yapılır. Bunun sonucunda yumurta gelişimini uyaracak uygun ilaçlara başlanır.
Süreçte Kullanılan İlaçlar
Yumurtalık hormonlarını baskılayarak yumurta gelişimini uyarmaya yardımcı olan FSH ve HMG içeren ilaçlar, yumurtanın çatlamasını sağlayan ilaçlar bu süreçte kullanılır.
İlaçların kullanılmaya başlanmasıyla kontroller gerçekleştirilir. İlk başta seyrek olan kontroller yumurtanın gelişimi belli bir seviyeye geldiğinde sıklaşır. Ultrasonografik gelişimi takip edilen yumurtalar ve yumurtalardan salgılanan kan düzeyleri belirlenir. Tüm bu elde edilen sonuçların neticesinde ilaç dozlarında uygun değişiklikler yapılır.
Yumurtalar istenen olgunluğa geldiğindeyse uyarmak amacıyla farklı bir ilaç uygulanır. Bu ilaç yapıldıktan 36 saat sonra ise yumurta toplama işlemi gerçekleştirilir.
0+
Yıllık Tecrübe
0+
Sağlıklı Bebek
0+
İnfertilite Tecrübesi
Ön Görüşme ve Danışmanlık
Umudunuzu hiç bir zaman kaybetmeyin! İnfertilite, kısırlık, tüp bebek konularında detaylı bilgi almak için bize ulaşabilir, İzmir'de tüp bebek tedavisine başlamak için tüp bebek fiyatlarını ve ücretlerini öğrenmek için ön görüşme randevusuna gelebilirsiniz.