fbpx
Makrofaj (Tutundurma) Aşısı
Binlerce Çiftin Umudunu Tazeledi!

detaylı bilgi almak için hemen bize ulaşabilirsiniz.

Beni Arayın Minimal - TR - Landing

Makrofaj Aşısı

Türkiye’de ilk tüp bebek tedavisini 1989 yılında gerçekleştiren Prof. Dr. Erol Tavmergen, günümüzde makrofaj aşısı başta olmak üzere “tüp bebek başarısını artıran” birçok yöntemle çiftlerin çocuk hayalini gerçekleştirmelerine yardımcı oluyor.

Tutundurma Aşısı adıyla da sık sık karşımıza çıkan bu yeni teknoloji, özellikle tekrarlayan tüp bebek başarısızlıklarının ortadan kaldırılmasında çok önemli. Peki, tekrarlayan tüp bebek başarısızlıklarının sebepleri neler? “Makrofaj” ne demek ve tekrarlayan tüp bebek başarısızlıkları ya da gebelik kayıplarıyla ilgisi nedir? Belirli koşullar altında gebelik oranlarını %50’ye kadar artırabildiği belirtilen makrofaj aşı hangi durumlarda kullanılıyor?

Tekrarlayan Tüp Bebek Başarısızlıkları

Tekrarlayan başarısızlıkların temel sebepleri aşağıdaki şekilde sıralanabilir.
  • Doğuştan gelen anatomik bozukluklar
  • Rahim içi ile ilgili (miyom, polip vb.) sorunlar.
  • Anne-babadan geçen ya da embriyoda oluşan kromozomal bozukluklar
  • Endokrin sebepler, yani hormonal dengesizlikler
  • Erkek kaynaklı problemler
  • Rahim iç tabakasında ortaya çıkan bağışıklık sistemiyle alakalı sorunlar
Endometriyumda yani rahmin iç tabakasında oluşan bağışıklık sistemi sorunları, özellikle son zamanlar üzerinde en çok durulan kavramlardan biri. NK hücre paneli ve makrofajarın incelenmesi tüp bebek dünyasının yüzünü çevirdiği bu sorunların çözülmesinde çok önemli bilgiler sunuyor.

Makrofajlar ve Kır Genleri Nelerdir? Tüp Bebek Başarısına Nasıl Katkı Sağlarlar?

Makrofajlar ve kır genleri, kanda bulunan ve hücresel atıklar, yabancı maddeler ve mikroplar gibi hücreleri tespit edip sindiren hücrelerdir. Doğal öldürücüler olarak da bilinen bu hücrelerin temel amacı, enfeksiyon ajanları veya kanser hücreleri gibi vücutta bulunmaması gereken hücreleri tespit ederek ortadan kaldırmaktır.

Gebelikte, genetik olarak anneden farklı olan embriyo, zaman zaman rahim dokusunda bulunan makrofajlar (doğal öldürücüler) tarafından yabancı olarak algılanır ve ortadan kaldırılmaya çalışılır. İmmun sistemin istenilen şekilde çalışmaması nedeniyle ortaya çıkan bu durum, düşüklere yol açar ya da gebeliğin oluşmasını tamamen engelleyebilir. Makrofaj yani Tutundurma Aşısı ile bu durumun oluşması engellenmeye çalışılır.

Makrofaj Aşısı
Nasıl Uygulanır?

Anneden alınan kan örneği içerisinden, bağışıklık sisteminde önemli görevler üstlenen hücreler ayrıştırılır. Bu hücreler laboratuvar ortamında büyüme faktörleriyle desteklenmiş özel kültür ortamında bekletilir. Böylelikle doğal öldürücüleri baskılayarak embriyonun rahimde tutunmasını ve gebelik sürecini destekleyecek bir tür aşı elde edilir. Bu uygulama, embriyo transferi öncesinde gerçekleştirilir.

Makrofaj Aşısı kimlere uygulanabilir?
Başarı oranları nasıl ele alınır?

Anneden alınan kan örneği içerisinden, bağışıklık sisteminde önemli görevler üstlenen hücreler ayrıştırılır. Bu hücreler laboratuvar ortamında büyüme faktörleriyle desteklenmiş özel kültür ortamında bekletilir. Böylelikle doğal öldürücüleri baskılayarak embriyonun rahimde tutunmasını ve gebelik sürecini destekleyecek bir aşı elde edilir. Bu aşı, embriyo transferinden bir gün önce rahme bırakılar.

Bizim başarımız, ailelerin mutluluğu...

Makrofaj Aşısı ile Elde Ettiğimiz Bazı Başarılar

Türkiye’de ilk tüp bebek uygulamasını gerçekleştiren ve bu bebeğin doğumunu yaptıran Prof. Dr. Erol Tavmergen ve uzman ekibinin makrofaj aşısıyla elde ettiği başarılardan bazıları sıra dışı hikâyeleriyle hepimizi şaşırtıyor.
En son ne zaman duyduklarınıza inanmayıp sevinçten yerinizde duramadığınız bir telefon aldınız??☎️
33 yaşındaki anne adayımız bize geldiğinde 2 yıldır çocuk sahibi olmaya çalışıyordu. Erkek faktörlü infertilite sorunuyla karşı karşıyaydık. Başka merkezlerde tam 5 kez aşılama denemişlerdi. Fertichip'le desteklediğimiz bir tüp bebek denemesinin ardından gebeliği yakalayamadık. Anacak yılmak için çok erkendi. Tekrar işe koyulduk ve
?NK hücre paneli (doğal öldürücü hücreler),
?Karyotipler (genetik)
?Tromboz paneli (kanda pıhtılaşma seviyesi)
testlerine başvurduk.
Elde ettiğimiz sonuçlar doğrultusunda tedavimize devam ettik ve ?Makrofaj (Tutundurma) Aşısı uyguladık. Ailemize dünyanın en güzel haberini vermenin mutluluğu paha biçilmezdi!
29 ve 32 yaşındaki çiftimiz bize bize geldiklerinde 12 yıllık evlilerdi. Sayısız denemenin ardından bir türlü çocuk özlemlerini gideremiyorlardı. Tanısal histeroskopi, eşli karyotip ve NK paneli testlerinin ardından bir vakada daha Makrofaj Aşısına (Tutundurma Aşısı) başvurmaya karar verdik ve bu çok doğru bir karardı!
Anne adayımız şu an hamile.
Ailemiz bize geldiğinde 6 yıllık evlilerdi ve 4 yıldır çocuk sahibi olmaya çalışıyorlardı. Daha önce 3 kez doğal yollardan hamile kalan anne adayımız 3 bebeğini de kaybetmişti. Bu yıpratıcı sürecin ardından bir de başka merkezde genetik uygulama sonrası embriyo transferi yapılmış ancak maalesef gebelik yakalanamamıştı.
Biz annemizin NK hücre paneline baktıktan sonra çiftimize Makrofaj (Tutundurma) Aşısı önerdik. Tüp bebek tedavisinin ardından tüm embriyolarımızı dondurup genetik incelemeye gönderdik. İnceleme sonucunda genetik açıdan sağlıklı embriyolarımızla yola devam ettik. Makrofaj Aşısı ugulamamızın ardından gerçekleştirdiğimiz ilk transferde yıllardır beklenen o müthiş haberi çiftimize ilettik!
4 yıllık evli çiftimiz, evlilikleri boyunca bir çocuğun özlemini duydu. Daha önce başka merkezde bir kez aşılama denemişlerdi. Ancak bu tedavide oluşan gebelik 6. haftasında düşükle sonuçlanmıştı. Anne adayımızda Y uterus (Y şeklinde rahim) sendromu söz konusuydu.
Vakayı ele alır almaz NK Hücre Paneli ve Trombofili Paneli incelemelerimizi gerçekleştirdik. Tüp bebek tedavisinin ardından tüm embriyolarımızı dondurduk. Çünkü ek bir tedaviye daha ihtiyacımız vardı; histeroskopi ile rahim yan duvarlarını genişlettik. Bu müdahaleden 2 ay sonra Makrofaj (Tutundurma) Aşısı ve İntralipid Serum uyguladık ve ilk transferde gebeliği yakaladık!

ilk bebeğimiz
33yaşında!

Türkiye'nin İlk Tüp Bebeği...
"Prof. Dr. Erol Tavmergen tarafından 1989 yılında gerçekleştirilen Türkiye'nin ilk tüp bebek çalışması Türk tıp tarihinin bir dönüm noktası olmuştur."
Beni Arayın Minimal - TR - Landing

30.000'in üzerinde bebeğimiz ile sizi de mutlu ailelerimiz arasında görmek için sabırsızlanıyoruz.

0+
Yıllık Tecrübe ile
0+
Sağlıklı Bebek
0+
Yıllık Tecrübe

Aklınıza takılan tüm soruların yanıtları ve ücretsiz değerlendirme için
aşağıdaki formu doldurun, sizi arayalım!

Beni Arayın - TR - Landing
phone-handsetphone
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram