Tüp bebek tedavisinde embriyonun rahim duvarına tutunması için embriyoyu çevreleyen koruyucu zardan (zona pelllucida) çıkarak dışarı tomurcuklanması gerekir. Bu tomurcuklanma embriyo gelişimin 5. veya 6. günü blastosist oluşana kadar gerçekleşir. Rahim içinde tutunabilmesi için bu zardan tamamıyla çıkmalıdır.
Ancak bazen tüp bebek tedavisinde kaliteli embriyo elde edilse dahi gebelik gerçekleşmeyebilir. Bunun nedenlerinden biri embriyoyu koruyan bu zarın yırtılamaması ve embriyonun rahme tutunamamasıdır. Bu nedenle transfer öncesinde 2,3,4.gün embriyolarına zar inceltme ya da açılma işlemi yani assisted hatching (zar inceltme – embriyo traşlama) uygulanır.
Tüp bebek tedavisinde kullanılan ilaçlar embriyoyu çevreleyen bu zarı kalınlaştırabilir ya da embriyonun içinde geliştirdiği küldür medyumları zarı sertleştirebilir. Bu sebeple tüp bebek tedavisinde özellikle dondurulmuş ve çözülmüş embriyolarda embriyoyu saran zarın inceltilmesi veya açılması gerekebilir.
Assisted Hatching Nasıl Uygulanır?
Kimyasal olarak özel bir solüsyon kullanılarak embriyoyu çevreleyen zar belli bir bölgeden inceltilir veya tam açılır.
Mekanik olarak cam mikroiğne yardımıyla embriyo zarında açılık oluşturulur.
Lazer yöntemiyle embriyo zarı inceltilir ya da açıklık meydana getirilir.
0+
Yıllık Tecrübe
0+
Sağlıklı Bebek
0+
İnfertilite Tecrübesi
Ön Görüşme ve Danışmanlık
Umudunuzu hiç bir zaman kaybetmeyin! İnfertilite, kısırlık, tüp bebek konularında detaylı bilgi almak için bize ulaşabilir, İzmir'de tüp bebek tedavisine başlamak için tüp bebek fiyatlarını ve ücretlerini öğrenmek için ön görüşme randevusuna gelebilirsiniz.